Vliegt om - Reisverslag uit Warmenhuizen, Nederland van elsenrenee ligthart - WaarBenJij.nu Vliegt om - Reisverslag uit Warmenhuizen, Nederland van elsenrenee ligthart - WaarBenJij.nu

Vliegt om

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg elsenrenee

03 December 2017 | Nederland, Warmenhuizen

Hallo allemaal,
Weer even een berichtje van de andere kant van de wereld. Als ik het nieuws lees is het bij jullie nat, koud en glad en zelfs sneeuw. Dan maar warm hebben hier, op kou zit ik niet te wachten.
Vorige week vertrokken en wat is er weer veel gebeurd hier. Afgelopen week twee keer naar de City geweest. De gehandicapten mannen en ook de vrouwen zijn verhuisd naar de 1e en 2e verdieping. Hoe logisch toch, nu komen ze helemaal niet buiten als alleen op de galerij. Met Gau een Pepsi wezen halen, een medebewoner heeft hem naar beneden gedragen en twee anderen de rolstoel. Ben zo de poort uitgelopen niemand hield me tegen. Die knul heeft genoten, het hele jaar niet van het terrein af, je moet er niet aan denken.
Gisteravond bij de vicedirector thuis geweest(een van de drie!) Om te vragen of we naar de tandarts mogen en twee kinderen moeten naar het ziekenhuis om een kies eruit te laten halen. Een cadeautje hadden we mee om te paaien!
Gelukkig gaat ze het paperwerk in orde maken, het lijken wel ambtenaren!!
Ook heb ik gevraagd of we met een paar kinderen naar het "zwembad" mogen.
Bij mr. Hu weer een gebakken eitje gegeten, we hadden zelf bruin brood mee. Ook dat kan hier. Hij was blij me weer te zien, vanmorgen hoefde we zelfs niet te betalen. Achter de balie stond een cappuccino apparaat, vrij nieuw. Ik zeg oh can you make a cappuccino?
Nou nee, dat ging niet want hij wist niet hoe de melk gestoomd moest worden. Wordt dus niet gebruikt als alleen voor heet water.
De vuilnisman is ook weer blij, hij krijgt wekelijks weer een tip als hij de vuilnis komt ophalen.
Er is vandaag een bruiloft in de straat, alles gebeurd buiten. De muziek bestaat hier uit kareoke, zo vreselijk luid en ze zingen zo vals. Niet om aan te horen en dat uren lang.Volgende keer toch maar oordoppen meenemen.
In een eettentje een Amerikaan ontmoet die hier al 10 jaar woont en getrouwd is met een Vietnamese. Leuk even koffie gedronken, zijn voorouders waren notabene Nederlanders.
Bij het weeshuis op het platteland , Thien An weer de 1e Engelse les gegeven. Was net binnen de poort en het kwam met bakken uit de lucht. Moest helemaal stoppen want het lawaai was zo heftig op het golfplaten dak, we konden elkaar niet meer verstaan.
Vandaag de eerste foto's gekregen uit Ho Chi Minh van de brillen.
Als ik die kinderen zie, daar wordt je toch blij van!
Woensdagavond heb ik met drie nonnen Engelse conversatie, het zijn zulke lieve schatten.
Vandaag ook naar de oppermonnik geweest maar daarover een volgende keer. Het is bedtijd ondertussen.

Lieve groet uit Can Tho!
Els

• 03 December 2017 - 15:16

Renée:

Mooie verhalen mam! en lachen dat koffie apparaat! dat kan natuurlijk alleen in Vietnam.
    Dan maar een eitje met een bruin bolletje.
    Vandaar dat je zoveel gehoor apparaten meeneemt - ze zijn natuurlijk allemaal doof door de karaoke! haha.
    Mooi om je verhalen te lezen - geniet maar van de warmte, hier is het maar koud, en in Almelo zelfs een beetje sneeuw gisteravond! In Utrecht momenteel gewoon kou en regen.
    Doe de groetjes aan iedereen!

Liefs,
    Renée

• 03 December 2017 - 15:18

Eric:

Hey Els, Leuk om te lezen en tof dat ie wat kunt doen voor de mensen! Geniet van je tijd! Tot snel.

• 03 December 2017 - 21:56

Marian:

Hoi Els weer genoten van je verhalen wat ben je toch een kanjer. Fijn dat je Gau hebt meegenomen buiten de poort, heeft hij toch weer een keer genoten om even buiten te zijn.
    Prachtig dat er zoveel mensen worden blij gemaakt met onze afgedankte brillen. De wereld gaat weer voor ze open. Goed gedaan meisje. Succes en nog veel plezier.

• 04 December 2017 - 13:14

Annette:

Hai Els,

Wat een mooi verhaal! Heerlijk om te lezen dat je zoveel kunt doen in Vietnam.
    Grappig dat je de vuilnisman tipt. Kun je hier ook wel gaan doen ;-)
    En warm maar lekker op daar, want hier wordt het alleen maar kouder. Brrrr...

Groetjes
    Annette Goossens (Wooncompagnie)

• 04 December 2017 - 18:56

Trude:

Wat een heerlijke foto's en wat een heerlijk verslag! Mooi te zien, dat de briltjes zo goed aanslaan, wat een verrassing als je zomaar opeens meer kan zien. Succes verder met je nonnen en monnik, wat een ander leven heb je daar toch. Liefs, Trude.

• 06 December 2017 - 08:50

Ineke :

He Els,

Wat weer een verhalen, je maak wat mee daar. Wat fijn dat je zoveel kunt doen daar ook al is sosm een druppel op een gloeiende plaat.
    Vanmorgen halve pagina in Schager Courant met de foto's van dit stukje, super.
    Zitje aan je yoghurtje met je krantje en kom ik jouw tegen.

Garoeten tjuszz Ien