Weer een week - Reisverslag uit Can Tho, Vietnam van elsenrenee ligthart - WaarBenJij.nu Weer een week - Reisverslag uit Can Tho, Vietnam van elsenrenee ligthart - WaarBenJij.nu

Weer een week

Door: elsenrenee

Blijf op de hoogte en volg elsenrenee

23 Januari 2025 | Vietnam, Can Tho

Dag allemaal,

En alweer een week voorbij waar veel gebeurd en gedaan is!

Afgelopen week bij de TET viering van de City geweest en uiteraard weer aan de VIP tafel.

De herrie die uit de versterkers kwam was verschrikkelijk, de volumeknop stond voluit.

Kan alvast wel hoortoestellen meenemen voor de kinderen volgend jaar. Het is overal herrie, uit winkels, ze praten vreselijk luid, muziek staat op voluit enz.

Met een drilboor in het asfalt en geen bescherming op

Bij de ene poot van m'n bril was er een schroefje eruit gevallen en dus even naar de brillenwinkel op de hoek. De mevrouw in de winkel vond het reuze interessant een buitenlander in de winkel. Ze ging direct haar dochter videobellen die in Australië studeert en zij vertaalde alles. Hoe handig dit weer! Pootje van de bril zat er in no time weer aan en er werd gevraagd of ik koffie wilde drinken. Het enorme bedrag van €0,39 moest ik betalen, de koffie heb ik maar overgeslagen. En een paar klompjes van de Xenos erbij doen het ook goed!

Geloof dat mijn longen denken dat ik weer aan het roken ben geslagen, wat uit de uitlaten van de brommers komen is toch niet echt gezond!

Het was afgelopen zaterdag nationale dag voor kinderen die in tehuizen verblijven en in deze regio mochten ze naar een soort van pretpark. Er werd gevraagd of wij ook mee gingen. Ik ben al een keer in dat park geweest maar tuurlijk gaan we mee.

In Nederland zou het niet kunnen met een show van apen, krokodillen voeren met een hengel waar een stukje vlees aan zat, vissen voeren met een zuigfles waar voer in zat! Nou ja, maar net doen of je gek bent.

Ook hier was de herrie enorm.

Met de brillen weer naar het traditioneel ziekenhuis geweest, er was inmiddels weer een nieuwe groep vrijwilligers om te komen voor de patiënten. Weer mensen blij gemaakt met een bril.

Met de twee dames die voor ons tolken en de drie verzorgers van de City die de fysio aan het leren zijn, geluncht. We wilden toch iets doen met ze want de bereidheid om te helpen is groot. Tijdens de lunch ook nog ff twee brillen uitgedeeld aan ze, die waren wel nodig, -4 voor op de brommer!

Ondertussen ook nog een ochtend bezig geweest om 35 paar schoenen/slippers te kopen.

Wat een klus was dat, ik had een lijst met namen, geboortedatum, jongen of meisje gekregen maar er klopt niets van. Van alle kinderen die schoenen nodig hadden moeten de maat weer gecheckt worden, toen nog naar de winkel op de bromtol!

Het duurt ff maar dan heb je het wel, iedereen weer blij!

Het is overal verschrikkelijk druk op de weg, stond vanavond in de brommer file. Iedereen is zo druk bezig ivm TET, het wordt wat uitbundiger gevierd als vorig jaar.

De was inmiddels ook weer naar het vertrouwde adres gebracht, 2 kilo was voor 40.000 Dong (€1,53)

Op de fiets werd ik tegengehouden door een wat oudere dame die me welkom in Vietnam heette en me uitnodigde bij haar thuis. Hoe leuk is dit weer, had echter geen tijd want was onderweg naar een project.

Kirsten en Berbel hebben het druk met de fysio en zijn alle dagen alleen daarmee bezig, ongelooflijk!

Morgen naar het huis op het platteland, kinderen hebben nu vakantie 14 dgn ivm TET.

Ook nog naar de Buu Tri pagoda geweest, de monnik was blij me weer te zien.

De opper monnik van de andere pagoda heeft z'n kaas inmiddels gehad en nodigde ons uit om naar de festiviteiten te komen als de nieuwe pagoda/universiteit werd geopend. Dat is echter half februari en dan zijn we al weg.

Goed weekend alvast allemaal !

Groeten uit Can Tho.

• 23 Januari 2025 - 14:52

Trix:

Tijd vliegt, zus. Je bent lekker druk daar. Wat leuk dat mensen je spontaan uitnodigen.

gr. zus

• 23 Januari 2025 - 14:57

Karin:

Els, het is weer een mooi verslag geworden. Erg leuk om te lezen.

• 23 Januari 2025 - 15:12

Tieke:

Jeetje Els, dit klinkt allemaal weer lichtelijk slopend! Vooral overal die drukte en herrie. Wat zal Warmenhuizen weer ZEN aanvoelen. Maar zover is het nog niet. Eerst verder met goede dingen doen en aardige mensen ontmoeten.

Succes verder en houd je taai!

• 23 Januari 2025 - 15:47

Renee:

Goed bezig mam!! Tijd vliegt! Jammer dat jullie er niet zijn met de opening van de pagoda/universiteit, maar gelukkig genoeg te doen in deze tijd ! :-D

Groetjes

• 23 Januari 2025 - 16:04

Marlyn:

Wat een belevenissen Els.

Heerlijk om te lezen.

Succes met de resterende weken en hopelijk af en toe een beetje ontspanning en rust.[e-1f60e]

• 23 Januari 2025 - 17:01

Margreet:

Heerlijk, zou je graag zien gaan op de “bromtol” [e-1f609] en dan ook nog in die dikke rijen daar staan!

je zit alweer op de helft, wat gaat het allemaal snel.

Succes nog Els.

• 24 Januari 2025 - 12:26

Yvonne :

Hoi Els. Wat doe je weer veel en fijn om te horen dat iedereen blij is..Geniet er van, de tijd gaat snel, veel succes en heel veel plezier liefs

• 24 Januari 2025 - 22:41

Joke:

Mooi verslag weer Els, wat doe je een goed werk, chapoo

• 25 Januari 2025 - 12:14

Trude:

Wat een heerlijk verslag weer!

• 26 Januari 2025 - 14:50

Griet:

hoi Els, ongelooflijk wat jij daar allemaal doet. Echt ! Respect hoor. Aan energie ontbreekt het je blijkbaar niet. En dat jij overal zo goed ontvangen wordt ; wat fijn.. Geniet nog van de laatste weken daar en vergeet niet af en toe eens te ontspannen (in het Victoria hotel [e-1f61c])