Vrijdag
Door: elsenrenee
Blijf op de hoogte en volg elsenrenee
17 Januari 2025 | Vietnam, Can Tho
Dag allemaal, geen verslag op donderdag maar deze keer op vrijdag. De website van Waarbenjij lag eruit.
Drukke week geweest, veel spullen voor de fysio ruimte gezocht en gekocht. De ergo die mee is weet van een plastic teiltje iets nuttigs te maken dat gebruikt kan worden bij de fysio.
's Ochtends worden er kinderen behandeld door Kirsten in samenwerking met een van de drie mensen die bij de City werken. Zij gaan verder met de opleiding en leren zo meer als op de opleiding.
Met de ergo gaan we 's middags met drie (kleine) kinderen spelen. Dat is iets wat ze moeten leren. Ze verblijven de hele dag in dezelfde ruimte. Spelen met elkaar is iets wat niet geleerd wordt. De eerste keer was dat natuurlijk doodeng, van de vertrouwde ruimte met een vreemd mens naar n andere ruimte en dan ook nog dingen in je handen krijgen die je niet kent.
Mooi om te zien dat ze langzaam zelf initiatief beginnen te tonen en het er niet mee eens zijn als ze weer naar hun eigen ruimte moeten.
Ook met 15 kinderen weer naar de tandarts geweest. Had Thao allemaal geregeld vanuit Amerika waar ze tijdelijk is. Andere tandarts maar hij wilde absoluut geen geld hebben voor de behandeling. Er werden wel n paar kiezen getrokken dus ook verdoving gebruikt.
Mooi om te zien dat er ook aan charity wordt gedaan.
Allemaal n poets diploma en op de foto!
Bij Thien Ann geweest, kinderen worden hier goed behandeld en verzorgt. Gaan ook naar school.
Natuurlijk moest Ajax voetballen, ben er niet achter gekomen of ze een keer gewonnen hebben.
De klasjes bij de nonnen bezocht, zij geven les aan kinderen die anders niet naar school gaan. Dit bezoek hebben we samen met Wim Hink uit Enkhuizen gedaan van de stichting Eda. Die komen elk jaar hier ook en meestal in de periode dat ik hier ook ben. Er waren nog 5 mensen mee.
Bij een klasje werd er opgemerkt dat er twee kinderen wel erg met hun ogen bijna op het schriftje zaten. Daar ga ik met Phoung mee naar de opticien en kijken wat daar uitkomt en eventueel een bril voor aanschaffen.
Bij het traditionele ziekenhuis ben ik twee keer geweest met brillen, bij de ingang kon ik zo doorrijden, geen probleem.
Toch maar in de secret room gaan zitten en tien brillen uitgedeeld. Mr. Tan was er ook weer en nog een paar bekenden. De tweede keer was een paar dgn later en wat dacht je?
Er kwam zelfs iemand van de security om een bril vragen. Je broek zakt ervan af, niet te geloven. Nou, hij heeft een bril want ja, je moet ze ook te vriend houden.
Inmiddels een vriendin van Thao die als tolk optreedt en een meisje dat we toevallig tegenkwamen bij de City die Engelse les geeft. Zij komt ook regelmatig helpen als dat b.v bij de fysio behandeling nodig mocht zijn.
De directeur van de City was zo blij dat we er weer waren, vanmorgen zegt ie tegen Kirsten dat ie zo dankbaar is dat we er zijn en of het volgend jaar niet langer kan!
Massage hebben we ook gehad ondertussen, waren we aan toe. Zondag nog maar een keer en maar ff zwemmen bij het Victoria hotel.
We fietsen weer heel wat kilometers af en dat met deze warmte hier. Rond de dertig graden dagelijks.
Volgende week dertig paar slippers kopen voor een aantal kinderen! Volgende keer hier meer over.
Goed weekend allen.
Lieve groet uit Can Tho
Els
17 Januari 2025 - 16:17
Gr. Trix:
Goed te horen dat jullie meer dan welkom zijn, dat was in de eerste jaren anders. En wie weet Els, volgend jaar langer of 2x....????
17 Januari 2025 - 16:43
Luud Hooghiemstra :
Je bent alweer lekker op dreef Els. Veel succes verder.
groetjes, Luud
17 Januari 2025 - 16:56
Renee:
Wat goed om te lezen dat de fysio zo goed gaat! Ga zo door! Leuk dat Wim er ook is. Veel succes met zn allen!
17 Januari 2025 - 17:03
Margreet:
Weer mooi om te lezen Els, lekker bezig.
17 Januari 2025 - 18:41
Marlyn:
Goed bezig Els en mooie foto's.
17 Januari 2025 - 19:04
Jose:
Mooi verhaal weer. Veel succes en vooral veel plezier samen.
17 Januari 2025 - 19:16
Trude:
Wauw meidje. wat een succes weer, mooie ruimte voor de fysio en super zo'n tandarts. En mooi, dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen, anders valt alles in duigen wat je daar bereikt [e-1f61c].
17 Januari 2025 - 19:44
Joke:
Jullie doen fantastisch werk, ga zo door!!
17 Januari 2025 - 19:56
Karin:
Wat hebben jullie een hoop bereikt. Geweldig
18 Januari 2025 - 13:19
Tieke:
Nou Els, je bent weer op alle fronten superaktief! Geweldig hoor wat jullie allemaal voor elkaar krijgen.
En voor jezelf zorgen doe je gelukkig ook. [e-1f60a]
Succes verder!
18 Januari 2025 - 15:33
Anneke Meester:
Fantastisch hoe een ergotherapeut hier erg belangrijk is.
19 Januari 2025 - 07:32
Nancy:
Mooi verslag Els, ga zo door! Je bent een goed mens.
23 Januari 2025 - 14:00
Eef :